Un curs per a encendre la teva creativitat musical

Amb Unai Rodríguez

Si t’agradaria ser capaç de crear les teves pròpies cançons, però ho sents com una fantasia fora del teu abast, o potser ja has fet els teus primers intents, però sents que et falten eines, tinc bones notícies per a tu, he creat un curs dissenyat a la teva mesura: «La Incubadora de Cançons»

Al llarg de més de 20 anys d’experiència com a professor de música he acompanyat moltíssimes persones a fer aquest salt i endinsar-se a l’univers de la creació musical. Quan algú sap tocar alguns acords d’acompanyament, per molt senzills que siguin, sempre pregunto «T’agradaria crear una cançó?» I la primera resposta sol ser una mirada ojiplàtica. «Però això és molt difícil…» em diuen. Jo sempre em somric, perquè sé amb absoluta certesa que, si en tens les ganes, en molt poc temps hauràs creat la teva primera cançó, i insisteixo «Però t’agradaria?». Si la resposta és sí, ens posem fil a l’agulla. Per mi, aquesta és una de les experiències més gratificants de la meva tasca docent: Acompanyar les persones en el descobriment de les seves capacitats de creació musical.

Que t’aportarà aquest curs:

 • Un entorn on descobrir i gaudir del procés creatiu.
 • Coneixements d’harmonia per confeccionar les teves pròpies seqüències d’acords.
 • Entrenament auditiu per a poder identificar mes fàcilment les notes de les melodies.
 • Tècniques d’aprenentatge eficient per millorar els teus acompanyaments amb la guitarra o el piano i millorar la coordinació entre l’acompanyament i la veu.
 • Nocions bàsiques d’improvisació, per connectar amb el joc, l’espontaneïtat i la creativitat a la música. La improvisació també et servirà com a recurs per a crear melodies o seccions instrumentals.
 • Anàlisi de les teves cançons preferides, harmònicament, estructuralment i d’estil lingüístic.
 • La capacitat de compartir d’una manera ordenada la informació musical amb altres músics: Perquè t’acompanyin, perquè els altres puguin interpretar la teva creació, per crear un grup de música…
 • La capacitat d’interpretar les teves cançons en públic.
 • I tot això acompanyat per altres persones creadores com tu. Es treballarà per incentivar sinergies entre els participants i que la cohesió del grup serveixi com a sustentació i impuls per als processos d’aprenentatge, creació i autodescobriment individuals.
A qui va dirigit:
 • Principiants capaços de tocar alguns acords senzills a la guitarra o al piano/teclat.
 • Persones que tinguin un nivell mitjà amb l’instrument i que vulguin iniciar-se en la creació de cançons.
 • Baixistes, percussionistes, cantants i altres instrumentistes que vulguin iniciar-se en la creació de cançons utilitzant la guitarra o el piano com a suport harmònic.
 • Per a totes les edats a partir de 16 anys. Si en tens 20, 30, 40, 50, 60… també és per a tu, l’únic requisit realment imprescindible és tenir el desig i atrevir-se a conèixer i explorar les teves capacitats de creació musical.
 • No cal tenir una gran veu ni tenir coneixements previs d’harmonia, ni de lectura musical.
 • Si t’atreu la proposta i tens dubtes sobre el teu nivell o si aquest curs és adequat per a tu, comunica’t amb mi perquè puguem concertar una entrevista presencial, o per telèfon o videoconferència. Dades de contacte: incubadora@arsvivabcn.com / 650589763 (Unai)
Horari:
 • Divendres de 18h a 19:30

Calendari:

Durada total del curs 35 sessions de 1,5 h cadascuna, repartides de la següent manera:

 • 1r trimestre: 12 sessions (30 setembre a 16 desembre)
 • 2n trimestre :12 sessions (13 gener a 31 de març)
 • 3r trimestre: 11 sessions (14 d’abril a 30 de juny*)

*  Les sessions dels divendres 23 i 30 de juny de 2023, podrien ser canviades de data amb el consens del grup.

Mensualitat: 124 €
Places limitades: Màxim 8 persones. Es respectarà rigorosament l’ordre d’inscripció. Si vols formar part d’aquest exclusiu grup de creadors no te’l pensis massa perquè les places volaran.
Reserva de plaça: Per a reservar plaça és necessari emplenar el següent formulari i efectuar el pagament d’una mensualitat* (124€).
L’abonament de la reserva es pot fer presencialment a Ars Viva o per transferència bancària enviant un correu amb el justificant del pagament a incubadora@arsvivabcn.com
 • Nº de compte: IBAN ES94 2100 1028 9802 0018 5021
 • Titular: Ars Viva, SCCL
 • Concepto: Incubadora de Cançons
*Les 8 mensualitats restants s’han d’abonar a primers de cada mes d’octubre a maig. El pagament de reserva de plaça correspon a la mensualitat de juny i en cap cas serà reemborsable si s’interromp l’assistència al curs abans de la seva finalització.

  Aquest és un curs molt específic i conèixer-te una mica mes m'ajudarà a adaptar els continguts el màxim possible a les teves necessitats i interessos. Et llanço unes quantes preguntes i respon les que et vingui de gust (En català o castellà, com et sigui més còmode)
  Que instrument toques? Fa quant temps?
  Tens algun coneixement d'harmonia?
  Has compost o intentat compondre alguna cançó pròpia?
  Digues-me tres cançons o músiques que t'agradin o que per algun motiu siguin especialment significatives per a tu.
  Que és el que mes t'il·lusiona de formar part de la Incubadora de Cançons?
  Demana un desig: Què t'agradaria aconseguir al llarg d'aquest curs que estàs apunto de començar?:
  Alguna altra cosa que vulguis comentar?
  Vols rebre informació de properes activitats?*
  Per a resoldre qualsevol dubte em pots contactar en el correu incubadora@arsvivabcn.com
  o en el mòbil 650589763* (Unai Rodríguez)
  * No uso whatsapp però em pots trucar o contactar a través de sms, Telegram i Signal. També estaré disponible a l’agost.

  Estem molt a prop de Plaça Molina