Anna Casademunt

  • Educació musical infantil, viola de gamba

Començà la viola de gamba amb Clara Hernández i Sergi Casademunt, i posteriorment, als Conservatoris de Girona i Perpinyà amb Christian Sala. Més tard estudia a l’Escola superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Guido Ballestracci i Emmanuel Balssa i es llicencia en interpretació de la música antiga. També s’ha format amb altres gambistes com Rainer Zipperling i Juan Manuel Quintana. A l’Esmuc ha estudiat el contrabaix històric i el violone amb Andrew Ackermann. El 2013 obté el Màster en Interpretació de la Música Antiga a l’Escola Superior de Música de Catalunya i a la UAB. I el 2014 el màster en Formació de Professorat de Secundària. Interessada en l’ensenyament musical als més petits es forma al “Instituto Gordon España” (IGEME) i al Gordon Institute Learning Theory (GILM) on cursa el Early Chilhodd Music a la Temple University de Philadelphia (EEUU). Imparteix tallers de música per als més petits en diferents centres de Barcelona.

Actualment forma part del conjunt de violes In Nomine, que dirigeix el seu oncle Sergi Casademunt, Guillamí Consort, La Ferlandina, i Fantasiant. Per altra banda, ha acompanyat a cors professionals, com ara Auditexaudi, Cor Madrigal, Ars in Nova, Capella del Pi de Barcelona i Cor de Cambra Francesc Valls de la Catedral de Barcelona, i ha tocat varies vegades amb la viola i el violone amb Bach Zum Mitsingen.

Ha ofert concerts a nombrosos Festivals de Música amb diverses formacions a Espanya, Mèxic, Uruguai, França, Anglaterra i Canadà, també a l’Auditori de Barcelona i al Gran Teatre del Liceu amb els conjunts Hesperion XXI, Jove Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations que dirigeix Jordi Savall. Ha acompanyat durant molt anys al cantaurtor barceloní Enric Hernáez, enregistrant discos i tocant al Festival Barnasants, entre d’altres.

Un altre camp on també s’interessa és la música medieval, i amb la viella s’ha format amb Mauricio Molina, participant en el conjunt Cerverí i al Laboratori Ars Nova amb Guillermo Pérez i Pau Marcos del Conservatori de Girona, i amb el conjunt Micrologus, a Creta. Com a professora de viola també ha treballat al conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona.